LinkedIn

Profiel

ALAN LENTZ

foto voor linkedinInspirator en adviseur duurzaamheid

linkedin logo

Je vindt me op LinkedIn

 

Duurzaamheid is mijn passie.

Op dit gebied ben ik in vele hoedanigheden actief. Zowel professioneel als in de rol van betrokken burger.

Je vindt mij als adviseur bij verschillende organisaties. Gemeentes en provincies, bedrijven, non-profit instellingen en andere. Deze ondersteun ik bijvoorbeeld bij het formuleren van hun duurzaamheidsplannen. En natuurlijk ook bij de implementatie ervan. Dus ook bij heel concrete plannen, zoals voor een nieuwbouwwijk, een multifunctioneel centrum of een herstructureringsopgave. En voor bedrijven natuurlijk het hele traject van MVO.

Graag vervul ik de rol van inspirator-facilitator. Door middel van interactieve en creatieve co-creatie processen slaag ik erin (project)groepen hoge ambities voor zichzelf te laten formuleren. Opvallend in de uitkomsten is altijd de keuze voor een werkelijk integrale benadering. Aandacht voor waar het werkelijk om gaat: kwaliteit van de samenleving, kwaliteit van werk, kwaliteit van de omgeving, persoonlijke ontwikkeling.

Vraag me eens mee te denken over een project. Hoe krijg je je medewerkers betrokken bij Duurzaam Ondernemen (MVO) ? Hoe kan ik het energiegebruik van mijn onderneming ‘verduurzamen’ ? Hoe krijg je ‘de burger’ in beweging ? Hoe kun je een wijk-initiatief entameren ? Hoe ziet een duurzaam bedrijventerrein er uit ? Wat is de winst van MVO voor een non-profit organisatie en hoe geef je dat vorm ?

Ik werk samen in een groot netwerk van vele deskundigen, die ik graag inzet. Zo bied ik je eenvoudig toegang tot alle noodzakelijke kennis en ervaring.

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer vragen op het gebied van duurzaamheid ! Daarover ga ik graag met je in gesprek.

Alan Lentz